Frankfurt’ta Tiyatronun Kalbi Türkçe Atıyor Ankara ve İstanbul Devlet Tiyatrosu Üç Oyunla Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’nde

Almanya'da kültürlerarası bağları güçlendiren önemli bir sanat etkinliği olan Frankfurt Türk Tiyatro Festivali, bu yıl 12. kez tiyatroseverlerle buluşuyor. 2003 yılında kurulmuş Tiyatro Frankfurt’un ev sahipliğinde gerçekleşen festivale, Devlet Tiyatroları 2 bölgeden 3 farklı oyunla katılıyor.

Ankara Devlet Tiyatrosu, 31 Mayıs’ta, saat 12.00’de, Gallus Tiyatrosunda doğanın sürekliliğini, canlıların yaşam içindeki rolünü ve çevresel farkındalığı sahneye taşıyan çocuk oyunu “Yaşam Döngüsü”nü sahnelerken yine aynı tarih ve sahnede saat 20.00’de, kadınların hayatlarına, anılarına ve içsel direnişlerine odaklanan, hafızasıyla meşhur filleri kadınların unutulmayan deneyimlerine metafor yapan “Kadınlar, Filler ve Saireler”i sanatseverlerle buluşturacak.

İstanbul Devlet Tiyatrosu ise 1 Haziran, saat 15.00 ve 20.00’de, yine aynı sahnede, Bülent Emin Yarar ve Yetkin Dikinciler’in muhteşem oyunculuklarıyla uzun yıllardır kapalı gişe oynayan ve çok sayıda ödül sahibi “Profesyonel” ile perde diyecek.

Festivale katıldığı oyunlarla “Devlet Tiyatroları”, Türk tiyatrosunun yalnızca Türkiye’de değil, Avrupa’da da ne kadar güçlü bir izleyici kitlesine sahip olduğunu bir kez daha kanıtlayacak.