Devlet Tiyatroları, Van Akdamar Çocuk Ve Gençlik Tiyatroları Şenliği
“Van Akdamar Çocuk Ve Gençlik Tiyatroları Şenliği” 1999/2000 sezonunda Van Devlet Tiyatrosu çalışanlarının , çocukların ve gençlerin şehrin her köşesinde sanat yapması ve tiyatronun tüm okullara girip sanatın birleştirici gücüyle gençliğin el ele vermesi hayaliyle yola çıktı. “Her tiyatro bir okul olsun!”düşüncesiyle Van’ın ilçe ve köylerinden belirlenmiş okullara Van Devlet Tiyatrosu çalışanları ulaşarak Türkiye’de, belki de dünyada eşi görülmemiş bir şenliğe imza attılar.
Ulaşılan okullardaki çocuklar, gençler sanatçı ağabey ve ablalarının desteğiyle tiyatroyla tanıştılar. Böylece çocuk ve gençlerin sahnede sesini duyurduğu ilk çocuk ve gençlik tiyatroları şenliği ortaya çıktı.
Yıllar içinde giderek büyüyen ve hedefleri arasına yenilerini ekleyen “Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği” amacı doğrultusunda yoluna devam ediyor. Vanlı çocuk ve gençlerin sahnede sesini duyurmasının yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından gelen tiyatroların oyunları da şenliğimiz kapsamında yerlerini aldı.
2011 yılında yaşadığımız büyük depremin ardından Vanlı çocuk ve gençlerin yaralarını hafifletmek ve onları sanatın birleştirici gücü altında bir nebze olsun sağaltabilmek için başka bir misyon da üstlenmiş oldu. 2012 yılı itibariyle “Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği” kapsamında çocuk ve gençler için atölyeler hayata geçirildi. Müziği, resmi, heykeli, tiyatroyu, operayı, baleyi profesyonel ellerden tanımalarını sağlayacak gösteriler düzenlenerek, sanatın ışığıyla, bölgemiz çocuk ve gençleri için yaşanılan zorlu günler geride bırakılmaya çalışıldı.
Türkiye’de ve dünyada bir eşi daha bulunmayan bu şenliği her yıl bir adım daha ileri götürmek, sanatın güç veren geniş kolları altında, Vanlı çocuk ve gençlerimizle bu coşkuyu birlikte yaşayabilmek için sizleri Van Akdamar Çocuk Ve Gençlik Tiyatroları Şenliği’ne davet ediyoruz.
21. Van Akdamar Çocuk Ve Gençlik Tiyatroları Şenliği programı için tıklayınız.
Şenlik kapsamında sergilenen oyunlar ücretsizdir.
"SANATSIZ KALAN BİR MİLLETİN, HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR."
Mustafa Kemal Atatürk
Terimler & Koşullar
Terimler & Koşullar
İçerikler
Gizlilik Politikası
Gizlilik Politikası
İçerik
İçerik
Copyright © 2025 DT • T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları, tüm hakları saklıdır.
Nothing in these materials is an offer to sell any of the components or devices referenced herein.
References to "Devlet Tiyatroları"; may mean Devlet Tiyatroları Incorporated, or subsidiaries or business
units within the Devlet Tiyatroları corporate structure, as applicable. Materials that are as of a specific date,
including but not limited to press releases, presentations, blog posts and webcasts, may have been superseded
by subsequent events or disclosures.
Devlet Tiyatroları incorporated includes Devlet Tiyatroları's licensing business,
QTL, and the vast majority of its patent portfolio. Devlet Tiyatroları Technologies, Inc., a wholly-owned subsidiary of Devlet Tiyatroları
Incorporated, operates, along with ist subsidiaries, substantially all Devlet Tiyatroları's engineering, research and development functions,
and substantially all of its products and services businesses. Devlet Tiyatroları products referenced on this page are products of Devlet Tiyatroları
Technologies, Inc. and/or its subsidiaries.